Šarlot Kaziragi je zaštitno lice predkampanje za kolekciju Chanel Fall-Winter 2022/23.

Šarlot Kaziragi, model, urednica i novinarka, ćerka Karoline od Monaka i unuka čuvene Grejs Keli – zaštitno je lice predkampanje za kolekciju Chanel Fall-Winter 2022/23. Bacite pogled na krojeve i dezene i uživajte prelepim fotografijama, koje kao da su snimljene na tankoj granici između sna i jave.

Šarlot Kaziragi je zaštitno lice predkampanje za kolekciju Chanel Fall-Winter 2022/23, koju je snimio SMITH. Više od obične saradnje, bio je to kreativni susret između ovog interdisciplinarnog umetnika i ambasadorke Chanel-a. Njihova saradnja rezultirala je nizom fotografija i kratkim filmom koji kao da se kolebaju između sna i jave.


Šarlot je na veoma autentičan i prirodan način otelotvorenje estetike Chanel-a, a pritom ostaje verna sebi – rekla je kreativna direktorka ove modne kuće Viržini Viar, koja je za novu kolekciju crpela inspiraciju iz Šarlotinog stava i kompleksne ličnosti.

Viržini me poznaje još od detinjstva. To je saradnja do koje je došlo potpuno spontano, kojoj nije potrebno objašnjenje – dodaje Šarlot.

Njeno prefinjeno držanje, koje nas asocira na junakinju istorijskog romana, u kampanji je upotpunjeno dugačkim kaputima, odelima od tvida neon nijansi ili crnog somota, lepršavim dezeniranim svilenim haljinama i prošivenim teksasom.

– U kolekciji sam pronašla mnoštvo stvari koje volim da nosim u svakodnevnim prilikama, u kojima se osećam zaista udobno – nastavlja ona. – Tu su farmerke, košulje, tkanine sa bogatom teksturom poput somota… Važno je moći da biraš, da svaki put izraziš nešto drugačije, u zavisnosti od trenutka.

U kratkom filmu, pesma Phantom, francuske umetnice Sir Alice, prati romantičnu šetnju kroz pejzaž koji zahvaljujući senzibilitetu fotografija deluje kao obavijen misterijom, tu je divljina, tu je luksuzni ambijent i urbana luka pored mora. Spori pokreti, pogled pravo u kameru i pauze ističu ključne delove kolekcije. Fotografije, koje su produžetak ovog filma, donose privlačnost Chanel-a krozu poetsku atmosferu, pogodnu za kontemplaciju i za sanjarenje.


Pročitajte i… Nova nostalgična MATES kolekcija vodi nas na Jadran i vraća u 60-e

Foto: PR/Chanel

Povezani članci

boje
Moda

Prolećni kolorit: Ove boje dominiraće modnom scenom…

mugler
Moda

Mugler stiže u H&M: Saznali smo datum i donosimo prvi pogled na kolekciju

maksi teksas suknja
Moda

Ovog proleća maksi teksas suknja zauzima počasno mesto u našem oramaru!  

dragana ognjenović spring / summer 2023
Moda

Dragana Ognjenović Spring / Summer 2023: Pogledajte kako izgleda nova kolekcija. Plus: Prateći beauty look!

mikrogrudnjaci
Moda

Mikrogrudnjaci su ponovo aktuelna tema!

rozete
Moda

Trend alert: Rozete su neizostavne u 2023.