Šarlot Kaziragi je zaštitno lice predkampanje za kolekciju Chanel Fall-Winter 2022/23.

Šarlot Kaziragi, model, urednica i novinarka, ćerka Karoline od Monaka i unuka čuvene Grejs Keli – zaštitno je lice predkampanje za kolekciju Chanel Fall-Winter 2022/23. Bacite pogled na krojeve i dezene i uživajte prelepim fotografijama, koje kao da su snimljene na tankoj granici između sna i jave.

Šarlot Kaziragi je zaštitno lice predkampanje za kolekciju Chanel Fall-Winter 2022/23, koju je snimio SMITH. Više od obične saradnje, bio je to kreativni susret između ovog interdisciplinarnog umetnika i ambasadorke Chanel-a. Njihova saradnja rezultirala je nizom fotografija i kratkim filmom koji kao da se kolebaju između sna i jave.


Šarlot je na veoma autentičan i prirodan način otelotvorenje estetike Chanel-a, a pritom ostaje verna sebi – rekla je kreativna direktorka ove modne kuće Viržini Viar, koja je za novu kolekciju crpela inspiraciju iz Šarlotinog stava i kompleksne ličnosti.

Viržini me poznaje još od detinjstva. To je saradnja do koje je došlo potpuno spontano, kojoj nije potrebno objašnjenje – dodaje Šarlot.

Njeno prefinjeno držanje, koje nas asocira na junakinju istorijskog romana, u kampanji je upotpunjeno dugačkim kaputima, odelima od tvida neon nijansi ili crnog somota, lepršavim dezeniranim svilenim haljinama i prošivenim teksasom.

– U kolekciji sam pronašla mnoštvo stvari koje volim da nosim u svakodnevnim prilikama, u kojima se osećam zaista udobno – nastavlja ona. – Tu su farmerke, košulje, tkanine sa bogatom teksturom poput somota… Važno je moći da biraš, da svaki put izraziš nešto drugačije, u zavisnosti od trenutka.

U kratkom filmu, pesma Phantom, francuske umetnice Sir Alice, prati romantičnu šetnju kroz pejzaž koji zahvaljujući senzibilitetu fotografija deluje kao obavijen misterijom, tu je divljina, tu je luksuzni ambijent i urbana luka pored mora. Spori pokreti, pogled pravo u kameru i pauze ističu ključne delove kolekcije. Fotografije, koje su produžetak ovog filma, donose privlačnost Chanel-a krozu poetsku atmosferu, pogodnu za kontemplaciju i za sanjarenje.


Pročitajte i… Nova nostalgična MATES kolekcija vodi nas na Jadran i vraća u 60-e

Foto: PR/Chanel

Povezani članci

jesenji trendovi
Moda

Jesenji trendovi: Šta ćemo nositi ove sezone

mokasine
Moda

Modna prognoza: Mokasine će biti neizostavni deo jesenjih outfita

Karlie Kloss
Moda

10 stajlinga Karlie Kloss koje žarko želimo da kopiramo

šešira
Moda

Nikuda bez ŠEŠIRA! Evo koji modeli su nam zapali za oko…

torbe za plažu
Moda

Do morske obale – i dalje! Naravno, ne bez torbe za plažu. Ovo je naš izbor…

Lisca
Moda

5 najpoželjnijih boja & printova kupaćih kostima zapazili smo u Lisca kolekciji