Isprobali smo CLARINS Hydra-Essentiel Cooling Gel i uvrstili ga u dnevnu rutinu nege (recenzija)

Da biste primetili efekte CLARINS Hydra-Essentiel Cooling Gel kreme, nepohodno je da je koristite jedan određeni vremenski period. Nakon toga, garantujem da ćete je uvrstiti u redovnu beauty rutinu.

Brendovima kao što je CLARINS nisu neophodne recenzije, jer su u pitanju izuzetno kvalitetni proizvodi. Međutim, nije na odmet da pročitate tuđa iskustva, kako bi shvatili da li je konkretan kozmetički preparat odgovarajući za vaš tip kože. Ova lagana gel-krema održava kožu savršeno hidratizovanom tokom celog dana, povećavajući njen kapacitet da zadrži vodu – nešto poput sunđera. Zato, ako vam je koža dehidrirana (ne suva – o razlici između suve i dehidrirane kože pročitajte ovde), isprobajte ovu kremu. Ja bez nje više ne mogu.

SAŽETAK

CLARINS Hydra-Essentiel Cooling Gel

Šta je u pitanju: Rashladna gel-krema koja stimuliše prirodnu proizvodnju hijaluronske kiseline, obnavljajući njene prirodne funkcije samohidratacije. 

Idealna za: negu normalne i kombinovane kože, koja je dehidrirana zahvaljujući faktorima spoljašnje sredine, kao što su iznenadna promena temperature i različiti zagađivači iz vazduha. 

Ključni sastojci: voda, glicerin i ekstrtakt organskog lista biljke kalanhoa. 

Čist proizvod prema BD definiciji: Da.

Saznajte više: Više informacija možete da potražite na sajtu Jasmin parfimerije

Forumula

  • Voda: Budući da se nalazi na prvom mestu na listi sastojaka, znači da je najzastupljeniji sastojak u ovoj kremi. Ona služi kao rastvarač za ostale sastojke, koji se ne mogu rastvoriti u uljima. 
  • Glicerin: Prirodni hidratant koji se takođe prirodno nalazi u koži. Efikasan i bezbedan, održava lipide kože između kožnih ćelija u zdravom stanju, štiti od iritacije, te pomaže u obnavljanju kožne barijere.
  • Ekstrtakt organskog lista biljke kalanhoa: Nalazi se u svim CLARINS proizvodima iz Hydra-Essentiel linije. U pitanju je moćni prirodni aktivator hidratacije, koji podstiče proizvodnju hijaluronske kiseline u koži.

Kako se koristi?

Nanesite malu količinu kreme ujutro i/ili uveče na lice i vrat. Aktivira proces hidratacije na svim nivoima kože, čak i u izazovnim okruženjima.

Tekstura

Njegova lagana, pomalo zrnasta tekstura brzo se upija, pa trenutno prodire u kožu bez masnog ili lepljivog traga.

Miris

Prilično intenzivan miris mešavine mente i cveća. 

Boja

Prozirno plava.

Volećete je ako…

… volite i ostale nemasne gel-kreme, koje imaju efekat hlađenja, osvežavaju i hidriraju kožu.

Rezime

Dugo mi je trebalo da pronađem odgovarajuću kremu koja mi u potpunosti odgovara, budući da mi je koža dehidrirana. Ovu CLARINS Hydra-Essentiel Cooling Gel kremu bih preporučila svima koji ne vole masne hidratantne kreme, jer ima laganu gel teksturu, s mat završnom obradom. Rezultat je meka i glatka koža, blistava i savršeno hidrirana tokom čitavog dana.

Foto: PR, BeautyDesk redakcija

Povezani članci

Isprobala sam 100% prirodnu mešavinu ulja za negu suve kože lica sa SKINOLOGY potpisom i ovo su moji utisci
Recenzije

Isprobala sam 100% prirodnu mešavinu ulja za negu suve kože lica sa SKINOLOGY potpisom i ovo su moji utisci 

beauty of joseon relief sun rice probiotics
Recenzije

Da li je viralna SPF krema BEAUTY OF JOSEON RELIEF SUN: RICE + PROBIOTICS vredna hajpa?

avene hyaluron activ b3
Recenzije

Ovo su naši prvi utisci o Avéne Hylauron Activ B3 Cell Renewal kremi

SUMMER FRIDAYS CC Me serum recenzija
Recenzije

Isprobali smo jedan od najboljih seruma na našem tržištu: SUMMER FRIDAYS CC Me serum sa vitaminom C i niacinamidom (recenzija)

Da li je GISOU ulje za kosu zaista vredno hajpa? Isprobali smo ga, a ovo su naši utisci (recenzija)
Recenzije

Da li je GISOU ulje za kosu zaista vredno hajpa? Isprobali smo ga, a ovo su naši utisci (recenzija)

Jet Lag maska
Recenzije

Isprobali smo kultnu SUMMER FRIDAYS Jet Lag masku za lice i konačno nam je jasno zbog čega je toliko popularna (recenzija)